Hoe kan ik exact dezelfde kleur vinden als de kleur waarmee ik eerder al schilderde?

Hoe kan ik exact dezelfde kleur vinden als de kleur waarmee ik eerder al schilderde?

Team Tintrio Team Tintrio

Regelmatig krijgen we de vraag of we aan de hand van een foto kunnen zien in welke kleur iets geschilderd is. Hoe graag we dat ook zouden willen, helaas kunnen we dat niet zien.

Jouw foto wordt op ons beeldscherm hoogstwaarschijnlijk anders weergegeven dan in realiteit en een foto die bij zonnig weer genomen is, toont vaak ook alweer een andere kleur dan een foto genomen bij schemerlicht of bij regenweer.

Als jij dan wil gaan schilderen met exact dezelfde kleur, is de kans té groot dat je niet exact dezelfde kleur zal krijgen. En dat willen we natuurlijk niet! 

Maar... hoe vind je dan de exacte kleur?

1. Kijk of je de verfpot nog hebt staan

Zoek eens naar de verfpot waarmee je vorige keer geschilderd hebt. Bij opgekleurde verf vind je daar normaal gezien ergens een stickertje op waarop de kleurcode vermeld staat. Die kleurcode kan je dan invullen bij het bestellen. 

2. Kijk in je account

Bestelde je eerder al bij ons? Dan kan je inloggen in je account en daar in je bestelgeschiedenis zoeken naar de kleurcode. Lukt dat niet, of vind je het nergens terug, neem dan gerust contact met ons op en dan kunnen wij ook voor jou wel even kijken. 

3. Koop of huur een kleurenwaaier

Een derde mogelijkheid is een kleurenwaaier kopen of huren. Je kan dan thuis de verschillende kleurstrookjes tegen jouw originele kleur houden en zo vergelijken. Op de kleurenwaaier vind je ook kleurcodes terug die je dan bij het bestellen kunt doorgeven. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Opmerking toevoegen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.